Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Island :: Reykjavik :: Znamenitosti

Reykjavik

Heiti Potturinn (Vrući izvori)
Heiti Potturinn (Vrući izvori) Brojni stanovnici Reykjavika navrate između 08.00 i 09.00 sati kako bi se opustili prije posla, te čuli poneki trač...
Thjódminjasafn Íslands (Nacionalni muzej)
Thjódminjasafn Íslands (Nacionalni muzej)

Muzej je osnovan 1863. godine a u njemu je izložen velik broj predmeta iz 11 stoljeća duge povijesti Reykjavika.

Árbæjarsafn (Árbær narodni muzej na otvorenom)
Árbæjarsafn (Árbær narodni muzej na otvorenom) Árbæjarsafn je muzej narodne umjetnosti te najveći muzej na otvorenom na cijelom Islandu. Sastoji se od tridesetak zgrada koje datiraju iz perioda od 1820. do 1920. godine.
Listasafn Reykjavikur (Muzej umjetnosti Reykjavika)
Listasafn Reykjavikur (Muzej umjetnosti Reykjavika) Muzej je poznat pod nazivom Muzej umjetnosti, nalazi se na tri lokacije u gradu(Lučka kuća ili Hafnarhúsid, Ásmundur Sveinsson muzej kipova i Kjarval zbirka) a nudi uvid u bogatstvo kulture Islanda.
Listasafn Íslands (Nacionalna galerija Islanda)
Listasafn Íslands (Nacionalna galerija Islanda) U islandskoj Nacionalnoj galeriji nalazi se stalna izložba slika i kipova islandskih i međunarodnih umjetnika iz 19. i 20. stoljeća.
Perlan (Biser)
Perlan (Biser) Šetnja uređenih vrtovima (u kojima se nalazi čak i umjetni gejzir) dovest će vas do vrha brda Öskjuhlíd i arhitektonskog umjetničkog djela Reykjavika – Bisera.
Hallgrímskirkja (Crkva Hallgrímur)
Hallgrímskirkja (Crkva Hallgrímur) Najviša i najupečatljivija zgrada u Reykjaviku je Hallgrímskirkja a vidljiva je sa 20 kilometara udaljenosti.