Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Italija :: Rim :: Korisni savjeti

Rim

Kako naručiti kavu u Italiji?
Kako naručiti kavu u Italiji? Lista kava u Italiji je beskonačna i stalno se povećava. Mi vam donosimo nekoliko popularnih koje možete naručiti:
Kako iskoristiti 2 dana u Rimu?
Kako iskoristiti 2 dana u Rimu?

Svima koji putuju u najljepši grad na svijetu dostavljam ovaj kratki itinerar u kojem će obići najvažnije i vidjeti najbolje!

C'e lo sciopero  - Štrajk je !
C'e lo sciopero - Štrajk je ! Obzirom na učestalost štrajkova, i ukoliko ne dolazite organizirano, vodite računa da vam ovakve „nepredviđene“ okolnosti ne pokvare planove ili neplanirano produže boravak.
Bez klime u metrou
Bez klime u metrou Osjećate zadovoljstvo pri samoj pomisli na malo hladovine i osvježenja dok traje žega. Siđete u „metropolitanu“, sa namjerom da se rashladite, kad tamo – wellness...
Kako se kretati po Rimu?
Kako se kretati po Rimu? Savjetujemo kretanje pješice. Tako ćete uživati u svakoj uličici, skrivenim, romantičnim uglovima, tipičnim lokalima, slikovitim trgovima. A i  problemi s poludjelim rimskim prijevozom su puno manji.
Una Coca-cola... Carbonara...
Una Coca-cola... Carbonara...

Što na talijanskom jeziku znači Tiramisu? Tira (povuci) mi (me) su (gore). Ili "pick me up". Zgodno za jedan kolač, zar ne?

"Gavetone"
"Gavetone"

Što je to GavetoneGavetone je kada kantom pune vode zalijete osobu koja je obučena. Gavetone se može upriličiti bilo kada i bilo gdje.