Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Italija :: Rim :: Znamenitosti

Rim

Rim besplatno
Rim besplatno Tražite što bi radili u Rimu besplatno Ovdje vam nudimo deset najboljih zanimljivosti koje vas neće koštati niti EUR.  
Sikstinska kapela i Vatikanski muzej
Sikstinska kapela i Vatikanski muzej Samo pogled na Michaelangelovu verziju Stvaranja dovoljan je razlog da strpljivo pričekate u dugim redovima.
Koloseum
Koloseum Koloseum je bio centar zabave tadašnjeg vremena, borbe s gladiatorima i ljudima, lavovima ili divljim životinjama. Tu je i video dananšnjeg Koloseuma.
Fontana di Trevi
Fontana di Trevi Postoje brojne legende o fontani. U novije vrijeme, glumica Anita Ekberg ovu je fontanu učinila besmrtnom u poznatoj sceni u Fellinijevom filmu La Dolce Vita iz 1959.
Piazza Navona
Piazza Navona U sredini trga se nalazi Fontana dei QuattroFiumi ( Fontana od četiri rijeke ), koja je predstavljala četiri velike rijeke - Nil, Dunav, Ganges i Rio de la Plata.
Španjolske stube i Keats-Shelley spomen kuća
Španjolske stube i Keats-Shelley spomen kuća Španjolske stube su dobile naziv po susjednoj Španjolskoj ambasadi, iako se ovo područje sve više počenje ličiti na Engleski Ghetto, kako ga i naziva lokalno stanovništvo.
Muzej Capitolini
Muzej Capitolini Najstarija javna kolekcija na svijetu: u Palazzo Nuovo se nalazi kolekcija rimskih skulptura,  dok se u Palazzo dei Conservatori i Braccio Nuovo, nalaze novije antičke skulptire kao i renesansna i barokna djela.
Bazilika Sv. Petra
Bazilika Sv. Petra Bazilika Sv. Petra se nalazi na prijašnjem svetištu, za koje se kaže da označava mjesto pokopa svetaca. Gradnja je trajala 120 godina i u njoj su sudjelovali brojni veliki umjetnici, poput Michaelangela i Raphaela.
Panteon
Panteon Jedan od najbolje očuvanih spomenika drevnog Rima, danas je ponosno obilježje grada. Radijus svoda je točno ekvivalentan visini.
Trojanski forum i Trojanski trg
Trojanski forum i Trojanski trg Trojanski forum je kompleks koji se sastoji od glavnog trga, bazilike, dvije knjižnice te je nadopunjen istoimenim trgom koji predstavlja svojevrstan kupovni centar.