Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Sjeverna Amerika :: S. A. D. :: San Francisco :: Znamenitosti

San Francisco

Parkovi San Francisca
Parkovi San Francisca Posjetitelji oblijeću to idilično mjesto kako bi uživali u viktorijanskom konzervatoriju cvijeća Japanese Tea Gardenu.
Presidio
Presidio Iako bivša vojna baza, Presidio je danas veliko rekreacijsko, stambeno i poslovno područje. Stanovnici SAD-a igraju redovito ovdje golf.
Alcatraz
Alcatraz Jednom jezivi savezni zatvor najviše sigurnosti i dom legendarnih okorjelih kriminalaca kao što su Al Capone i The Birdman.
Golden Gate most
Golden Gate most Prepoznatljiv i upečatljiv most poznat je u svijetu kao simbol San Francisca. Preko njega godišnje pređe više od 40 milijuna vozila.
Fisherman’s Wharf
Fisherman’s Wharf U srcu Warf’a u “Fishing Alley” godišnje se proda tisuće tona svježih škampi, lososa, lignji i drugih delicija.
Tramvaji
Tramvaji Jedini pokretni povijesni spomenik SAD-a još vozi na tračnicama dugim 14 km koje prolaze kroz tri najstarije ulice centra San Francisca.
Palace of Fine Arts
Palace of Fine Arts U izložbenoj dvorani nalazi se znanstvena izložba Exploratorium te se u njoj održavaju razni događaji i koncerti.
Muzej suvremene umjetnosti San Francisca
Muzej suvremene umjetnosti San Francisca Osim što je odredište za putujuće izložbe i kulturne izložbe, Muzej je sam po sebi arhitektonski dragulj.
Coit Tower
Coit Tower Art Deco Coit Toranj dizajniran je kao mlaznica vatrogasnog crijeva, u počast vatrogascima koji su služili u potresu 1906. godine.