Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Sjeverna Amerika :: S. A. D. :: San Francisco :: Znamenitosti :: Parkovi San Francisca
San Francisco

Parkovi San Francisca

Parkovi San Francisca

Golden Gate Park
Zamišljen kao mjesto za pobjeći za stanovnike San Francisca krajem 19. stoljeća, Golden Gate Park treći je najposjećeniji park u SAD-u i veliki rekreacijski i kulturni centar za stanovnike. Posjetitelji oblijeću to idilično mjesto kako bi uživali u viktorijanskom konzervatoriju cvijeća Japanese Tea Gardenu. Tamo su također smještena i nedavno obnovljena dva svjetski poznata muzeja – Akademija znanosti Californije i De Young muzej te su oba izvanredno arhitektonski dizajnirani te mijenjaju izložbe tokom cijele godine.

Land's End / Kalifornijska palača Legije časti
Smješten na samom sjeverozapadnom rtu poluotoka San Francisca, Land's End je jedan od najzanimljivijih parkova koji nudi uživanje u sirovoj prirodi. Ispunjenim stazama i stjenovitim plažama Land's End obuhvaća gradske obale i nudi panoramske poglede na Tihi ocean, Marin county i Golden Gate Most. Budući da je on dio Rekreacijskog područja Golden Gate-a, ovaj park nudi mjesto za bijeg iz gradske vreve i buke. Iznad Land's Enda je Lincoln Park i igralište za golf koje ima prekrasan pogled na San Francisco. Također iznad Land's Enda je Kalifornijska palača Legije časti, manja verzija Palais de la Légion d'Honneur iz Pariza. Zbirka Legija europskih i antičkih djela uključuju sva umjetnička djela, od Rembrandta do Rodina.

loh-300x221.jpg

Presidio
Iako bivša vojna baza, Presidio je danas veliki rekreacijsko, stambeno i poslovno područje. Presidio, što na Španjolskom doslovno znači 'Baza', povijesno je služio kao straža na ulazu u Zaljev do odlaska američke vojske iz baze 1995. Trenutno, brežuljci i šumovita područja Presidia dostupni su javnosti. Od 1895. američki predsjednici, ali i stanovnici SAD-a igraju redovito golf na Presidio golg terenu. Između ostalih atrakcija, u parku se mogu naći i povijesna Glavna pošta – srce Presidia, Fort Point koji se nalazi odmah ispod Golden Gate mosta i Crissy Fields kao bivši vojni aerodrom.

image002.jpg

Za više informacija o San Franciscu posjetite web stranicu: http://www.onlyinsanfrancisco.com/.

Za najnovije informacije o tome gdje ići i što raditi u San Franciscu, uključujući popis “Najbolje od San Francisca” posjetite http://www.7x7sf.com

San Francisco - Što posjetiti

najpov_bann.gif


Autor: Samantha Chu, Simi Oberoi, Jeanenne Richert