Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Grčka :: Santorini :: Korisni savjeti

Santorini

Prijevoz autobusom po otoku
Prijevoz autobusom po otoku Prijevoz autobusom po Santoriniju imaju nekoliko specifičnosti. Nije baš da se radi o drugom dijelu filma „Ko to tamo peva“, i to „live“ verziji, ali zaista ima nekoliko posebnosti. Pa krenimo redom….
Kako dobiti informaciju
Kako dobiti informaciju Na otoku vlada domaća, obiteljska atmosfera, pa se to onda osjeti i u poslu. Ukoliko na Santoriniju tražite bilo kakve vrste informacija, dobro, dobro pripazite. I pripremite hrpu tableta za smirenje.
Grčko pismo
Grčko pismo Imena alef, beth, gimel, daleth,… u semitskim jezicima imaju određeno značenje (bik, kuća, deva, vrata,…) u grčkom jeziku nemaju nikakvo značenje.
Hrana
Hrana Hrana - nije velik izbor, ali je zdrava i nije teška. Evo nekoliko grčkih specijaliteta:
Imena
Imena Kada dođete na neki otok, imate 5-6 imena i tako se svi zovu na otoku. Konkretno za Santorini, najčešća imena su:
O crkvama
O crkvama Na većini kupola stoji crno kamenje. Pitanje je zašto? Kažu da je to zbog toga da đavoli ne mogu sjediti na crkvama. Nabodu se, pa ne mogu tako lako sići na zemlju.
Kako naručiti kavu?
Kako naručiti kavu? Ukoliko zatražite coffee, dobiti ćete Nescaffee. Ako želite popiti kavu, onda trebate naručiti grčku kavu! Frapee nije isto što i kod nas. U Grčkoj je to hladni Nescaffe.
Dobar tek sa pogledom na drugu stranu otoka
Dobar tek sa pogledom na drugu stranu otoka Čovjek je jednostavno „hipnotiziran“, i sve je tako lijepo i romantično, glazba, svijeće, mjesec, zvijezde, sve je na svom mjestu… Vi sjedite tako zaljubljeno i opijeno, sve dok konobar ne donese račun.
WC papir se ne baca u školjku!
WC papir se ne baca u školjku! U prvom trenutku, pogledate onako čudno, u nevjerici, protrljate oči, ali znak i dalje stoji na svom mjestu. Zvuči užasno, ali to je tako. Poštedite se nevolja – i pametno ser...!
"Mi imamo magarence, ija ija oooo...."
"Mi imamo magarence, ija ija oooo...." Prema grčkoj legendi magarci su duše umrlih ljudi, koji nisu bili dobri u svom prošlom životu, pa su ponovno rođeni u obliku magarca moraju ispaštati za sve svoje grijehe iz prošlog života, noseći teret i ljude cijeli svoj životni vijek gore - dole i obratno.