Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Grčka :: Santorini :: Korisni savjeti :: WC papir se ne baca u školjku!
Santorini

WC papir se ne baca u školjku!

WC papir se ne baca u školjku!

Jedna od prvih stvari koje primijetite, kada uđete u svoju hotelsku sobu, jeste oznaka da se wc papir ne baca u školjku. U prvom trenutku, pogledate onako čudno, u nevjerici, protrljate oči, ali znak i dalje stoji na svom mjestu.

Na Santoriniju se wc papir ne baca u školjku. I to je tako u većem dijelu Grčke (osim možda Krete i Rodosa).

Preporuka je da ne pokušavate „na šverc“ ubaciti ne samo papir, nego niti poneki komadić papira. Stvar je u tome, da je kanalizacija tako uska, da se odmah začepi. Wc papir bacajte u koš za smeće, kante su pokrivene i sobarica će to počistiti.

Zvuči užasno, ali to je tako. Jedino je gore, kad se začepi, onda lokalci i osoblje hotela dobiju nervni slom! Slom dobiju iz prostog razloga, što iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, mjeseca u mjesec, godine u godinu upozoravaju na istu stvar. Ali kako se turisti mijenjaju, tako novi dolaze sa novom nevjericom i novim pokušajima „šverca“ ili jednostavno zaborave. A lokalci imaju osjećaj da stalno govore jednu te istu stvar – istim ljudima. Poštedite se nevolja – i pametno ser...!


Autor: Puturist.com