Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Australija i oceanija :: Australija :: Sidney :: Vodiči :: Noćni život
Sidney

Vezane destinacije

Noćni život

Noćni život
Oxford Street, centar homoseksualne scene, najbolje je mjesto za obilazak barova (gay, straight i miješanih), a četvrt crvenih svjetiljki u Kings Crossu ima svoj krug posjetitelja. The Rocks je nekoć bio glavni kvart za opijanja jer je početkom 20. stoljeća vrijedilo pravilo 18.00 sati – radnici su se opijali do besvijesti jer se nakon 18.00 nije posluživalo piće. Danas se piće služi u bilo koje doba dana osobama starijima od 18 godina.

U klubove treba ići lijepo odjeven te biti spreman čekati red za ulaz. The Comedy Store, Fox Studios, Lang Road (tel: (02) 9357 1419;  je otvoren od utorka do subote za nastupe domaćih i međunarodnih komičara.

Muzika u živo je također vrlo popularna, a možete je slušati u Hopetoun Hotel, 416 Bourke Street, i Annandale Hotel, 17 Parramatta Road te Sydney Entertainment Centre, Harbour Street, Metro, 624 George Street, i Enmore Theatre, 130 Enmore Road.

Kockanje je dozvoljeno osobama starijim od 18 godina uz predočenje osobne iskaznice ili putovnice. Najveća kockarnica je Star City Casino, 80 Pyrmont Street (tel: (02) 9777 90000; a na istoj adresi se nalazi i kazalište, restoran i hotel.

Za informacije o izlascima najbolje je uzeti besplatni tjednik Drum Media ili 3D World te gay i lezbijski Sydney Star Observer. The Sydney Morning Herald također petkom objavljuje vodič 'Metro'.


Autor: Puturist.com