Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Australija i oceanija :: Australija :: Sidney :: Vodiči :: Shopping
Sidney

Vezane destinacije

Shopping

Shopping

Najveće robne kuće u gradu su David Jones, 86-108 Castlereagh Street, Gowings, ugao Market Street i George Street te Myer, 436 George Street.

Castlereagh Street je predviđen za one koji vole dizajnersku odjeću, ali je dobro doći i u Chifley Plaza, 2 Chifley Square i MLC Centre, 19-29 Martin Place.
Trgovačkih centara ima mnogo, ali je najbolje posjetiti Strand, 412-414 George Street i Queen Victoria Building, 455 George Street, poznata po imenu QVB.

Ukoliko kupujete poklone tipične za Australiju posjetite Simon Johnson Quality Foods, 55 Queen Street, Woolahra gdje možete pronaći najukusnije delikatese Australije. Aboriginski artefakti su lijep poklon, a možete ih kupiti u Coo-ee Aboriginal Art, 31 Lamrock Avenue, Bondi Beach. Opremu za surfanje najbolje je kupiti u Surfection, trgovina 2021, 500 Oxford Street.

Rukotvorine se mogu naći na gotovo svakom uglu u Darling Harbour, Chinatown i povijesnoj četvrti The Rocks.

Ipak, najljepši doživljaj kupovine dobit iskusit ćete ukoliko pregledate cijelu ulicu Oxford Street.

Otvorene tržnice naći ćete u Balmain, Bondi Beach i The Rocks, ali je tipična domaća tržnica  Sydney Fish Market koja radi svaki dan od 07.00 – 16.00 u Pyrmontu.

Trgovine najčešće rade od ponedjeljka do subote od 09.00 – 18.00, a četvrtkom i do 21.00. Sve više trgovina radi i nedjeljom. Porez na robe i usluge iznosi 10% a uključen je u cijenu. Postoji veći broj duty-free trgovina u gradu i u zrakoplovnoj luci. Potrebno je predočiti putovnicu te putnu kartu.


Autor: Puturist.com