Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Australija i oceanija :: Australija :: Sidney :: Vodiči :: Vožnja po gradu
Sidney

Vezane destinacije

Vožnja po gradu

Vožnja po gradu

Vožnja po gradu
Povodom Olimpijskih Igara 2000. godine izgrađena je nova cestovna mreža te je prijevoz sada uvelike olakšan. Tako, na primjer, tunel Eastern Distributor pojednostavnjuje pristup zračnoj  luci. Cross-City Tunnel otvoren krajem 2005. godine smanjio je prometne gužve te omogućio brže putovanje od Kings Cross do Darling Harbour. Vozači u Sydneyu su poznati po nepoštivanju brzine i netolerantnosti, a parkiranje je otežano i skupo. Pauk služba je brza i efikasna te je još jedan od razloga za korištenje jednog od parkinga van centra grada te uporabu javnog prijevoza do centra. Prikladan parking za takvo rješenje je parking Queen Victoria Building (QVB) u York Street. Cijena je A$2.40 na sat dok je cijena parkinga u centru i do A$50 na dan.

Iznajmljivanje automobila
Vozačka dozvola sa tekstom na engleskom jeziku je neophodna za vožnju po Sydneyu iako neke agencije preferiraju međunarodnu vozačku dozvolu. Vozač mora biti stariji od 25 godina, a obavezno je i osiguranje trećih osoba. Cijene se kreću od A$68 na dan pa na više.

Najveće agencije su: Avis,  Budget, Hertz, Thrifty

Iznajmljivanje bicikla
Brojni strmi brežuljci Sydneya nisu idealan teren za opuštenu vožnju biciklom te postoji samo mali broj, često opasnih, biciklističkih staza. U Manlyu se nalaze bolje staze, ali je ipak najbolji izbor popularni Centennial Park. Poduzeća koja iznajmljuju bicikle su Woolys Wheels, 82 Oxford Street, Paddington (tel: (02) 9331 2671; i Inner City Cycles, 151 Glebe Point Road (tel: (02) 9660 6605. Cijena dnevnog najma kreće se od A$39 na više.


Autor: Puturist.com