Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Australija i oceanija :: Australija :: Sidney :: Znamenitosti

Sidney


Vezane destinacije
Taronga Zoo
Taronga Zoo Najpoželjniji kvart za život u Sydneyu ne nastanjuju pripadnici visoke klase već tuljani, snježni leopardi, koale, klokani i vombati.
Sydney Harbour Bridge
Sydney Harbour Bridge Sydney Harbour Bridge je najveće inženjersko čudo grada. Građani ga od milja zovu „vješalica“.
Bondi Beach
Bondi Beach Bondi je jedna od savršenih svjetskih plaža, pješčana je i smještena između dviju planina, a na samo 15 minuta od centra grada.
Sydney Opera House
Sydney Opera House Arhitekt koji je dizajnirao zgradu Opere napustio je Australiju kad je njegova vizija bila tek napola završena.
The Rocks
The Rocks To je mjesto na kojem je 1788. godine pristao prvi brod iz Plymoutha, a danas užurban mravinjak barova, restorana, galerija, muzeja i bezbrojnih trgovina suvenirima.
Darling Harbour
Darling Harbour Uređen prostor za rekreaciju dodatno je obogaćen restoranima i trgovinama te brojnim turističkim atrakcijama.
Art Gallery of New South Wales
Art Gallery of New South Wales Art Gallery of New South Wales je jedan od važnijih australskih muzeja, i obuhvaća najveću svjetsku stalnu izložbu umjetnosti Aborigina.
Sydney Tower
Sydney Tower

250 metara visok Sydney Tower je najviša zgrada u Sydneyu.

Royal Botanic Gardens
Royal Botanic Gardens Vrtovi su otvoreni 1816. godine te su najstarija znanstvena institucija i dom preko 2 milijuna primjeraka.
Sydney Olympic Park
Sydney Olympic Park Danas je park atrakcija sam po sebi jer obuhvaća 15 arhitektonskih čuda te vrtove i jezerca.