Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Poljska :: Varšava :: Vodiči

Varšava

Shopping
Shopping Nakon burnih političkih promjena 1989., mnoštvo trgovina i lanaca niklo je u Varšavi. No, nešto se ipak nije posve promijenilo, a to su ilegalni ulični prodavači koji  nude odjeću, salvete, drvene predmete, pa i gljive.
Noćni život Bez obzira koji stil furate, Varšva noću će udolvoljiti sve vaše potrebe. Pozera ima posvuda, pa ćete vidjeti puno polugolih (ili skoro golih) djevojaka i muškaraca u majicama i cipelicama.
Turistički informativni centar
Turistički informativni centar Warsaw Tourist Card možete kupiti u turističkim uredima, a s njom možete besplatno koristiti usluge javnog gradskog prijevoza, imate slobodan ili ulaz s popustom u neke muzeje.
Restorani
Restorani Cijene su uglavnom razumne. Ovisno o izabranom restoranu, cijena obroka od tri mentrija za jednu osobu bez pića, poreza i napojnica kreće se u rasponu od 40-150 ZL.
Vožnja biciklom
Vožnja biciklom Vožnja bicikla po gradu nije idealna ideja, ali Varšava svakako ima divnih biciklističkih staza što povezuju centar sa sjevernim i južnim dijelovima grada oko Visle.
Vožnja po gradu
Vožnja po gradu Varšava je vrlo prometan grad – na 1000 stanovnika 400 auta. Domaći vozači voze brzo, izvode opasna preticanja. Budući da nema zaobilazne ceste, sav se promet slijeva u srce grada.
Taxi
Taxi Izbjegavajte kvazi-taksiste. Uvijek uzmite onaj koji ima telefonski broj na vrhu i oglas vidljiv sa strane auta. 
Javni prijevoz
Javni prijevoz U Varšavi postoji mreža javnog gradskog prijevoza koja uključuje autobuse i tramvaje i jednu metro liniju.  Noćni bus prometuje od 23.00 do sitnih jutarnjih sati.