Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Italija :: Venecija :: Vodiči :: Shopping u Veneciji
Venecija

Shopping u Veneciji

Shopping  u Veneciji

Venecija zasigurno nije koncentrirana oko velikih trgovačkih centara, ali tu možete kupiti zaista interesantne poklone – karnevalske maske, murano staklo i ručno bojane tkanine. Obzirom da je grad turistička meka nemojte očekivati velike popuste i cjenkanja.

Što i gdje se isplati kupovati:
Većina trgovina odjećom se nalazi na potezu od željezničke stanice do Trga sv. Marka. Otoci Burano i Murano su dobre destinacije za trgovinu, prvi zbog čipke a drugi zbor stakla. Lijep poklon su i svijećnjaci i nakit od stakla, a cijene uvelike variraju ovisno o lokaciji trgovine i kompliciranosti izvedbe proizvoda.
 
Ukoliko želite kupiti zaista specifičan poklon najbolje je otići u Giacomo Rizzo, Calle San Giovanni Crisostomo, Cannaregio gdje možete kupiti i tjesteninu u obliku gondole.   
  
Radno vrijeme:                                                                               Od tržnica treba izdvojiti glavnu ribarnicu koja je otvorena od utorka do subote od 08.00 – 12.00  (nedjeljom i ponedjeljkom ne radi). Smještena je pod lukovima zgrada duž mosta Rialto, a najbolje je doći što ranije radi kompletnog doživljaja.
 
Najpopularniji buvljak je na Campo San Maurizio.

Većina trgovina je zatvorena ponedjeljkom, a trgovine rade od 09.00 – 19.30. manje trgovine zatvaraju od 13.00 – 16.00. Porez iznosi 12-14% ovisno o vrijednosti kupljenih proizvoda.

Povrat poreza:                                                                             

Stanovnici zemalja koje nisu članice EU trebaju čuvati račune jer za iznose preko  €154.94 mogu tražiti povrat PDV bilo u zračnoj luci u Veneciji ili u obližnjem Trevisu. Global Refund Italia (tel: (0331) 283 555; faks (0331) 283 698/9; e-mail: taxfree@it.globalrefund.com; website: www.globalrefund.com) će vam dati više informacija.
 


Autor: Puturist.com