Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Italija :: Venecija :: Znamenitosti

Venecija

Palazzo Ducale (Duždeva palača)
Palazzo Ducale (Duždeva palača) Duždeva palača (nekoć je bila dom svih izabranih vladara Venecije, duždeva, te ujedno i politički centar grada).
Basilica di San Marco-Bazilika Sv.Marka
Basilica di San Marco-Bazilika Sv.Marka Posjetitelji mogu sjesti u jednu od kavana iz 18. stoljeća i promatrati jednu od najneobičnijih crkvi u Europi.
Ponte di Rialno - Most Rialto
Ponte di Rialno - Most Rialto Venecija je kroz povijest bila koncentrirana oko otoka Rialto čije je ime nastalo od latinskog rivus altus, a znači visoka obala.
Zbirka Peggy Guggenheim
Zbirka Peggy Guggenheim Zbirka pokriva razdoblje kubizma, europske apstraktne umjetnosti, nadrealizma i ranog američkog ekspresionizma, a djela koja sačinjavaju zbirku su rad autora poput Pollocka,Picassa, Kandinskog i Dalía. Vrt sa kipovima je osobito lijep, a iz njega se pruža prekrasan pogled na Canale Grande. 
Scuola Dalmata di San Giorgio degli Schiavoni (Dalmatinska škola sv. Ivana Slavenskog)
Scuola Dalmata di San Giorgio degli Schiavoni (Dalmatinska škola sv. Ivana Slavenskog) Za vrijeme Srednjeg vijeka, velika populacija Dalmatinaca u Veneciji (Schiavoni znači Slaveni) je radila na izgradnji brodova te plovila na brodovima venecijanske flote.
Scuola Grande di San Rocco (Škola sv. Roka)
Scuola Grande di San Rocco (Škola sv. Roka) Škola sv. Roka, jedno od brojnih bratstva osnovanih u Venecije koje se bave dobrotvornim radom, poznata je po nizu remek djela, platna Jacopa Tintoretta koja ukrašavaju interijer. Škola osnovana 1478. godine posvećena je sv. Roku nakon izuzetno opasne epidemije kuge.
Basilica dei Frari (Crkva Santa Maria Gloriosa dei Frari)
Basilica dei Frari (Crkva Santa Maria Gloriosa dei Frari) Veličanstvena gotička crkva Santa Maria Gloriosa dei Frari, izgrađena oko 1330. godine, prvenstveno se povezuje s Ticianom, venecijanskim slikarom koji je tu pokopan pored slavnog gradskog kipara Antonia Canove.  
Galleria dell'Accademia – Galerija Akademije
Galleria dell'Accademia – Galerija Akademije Brojne venecijanske slike su ostale u zgradama za koje su i bile namijenjene, ali je najvažnija umjetnička galerija, Accademia, vrijedna posjete. Nalazi se u crkvi Santa Maria della Carita i u pripadajućoj Scuoli, a sama zbirka je prvi put postavljena 1750. godine.